HQ Station Blokhuispoort

De ECC organisatie heeft het hoofdkantoor in de voormalige gevangenis de Blokhuispoort gevestigd. Wij hebben voorgesteld om – voor zover technisch realiseerbaar – daar min-of-meer permanent een HQ-station te vestigen. Dit station vertegenwoordigt de stad Leeuwarden, en werkt sinds 1 april 2017onder de call PI4ECC.

De organisatie juicht dit initiatief van harte toe en verwacht dat het zal bijdragen aan de aantrekkelijkheid van het bezoek aan de Blokhuispoort. Tijdens de uren dat het station in gebruik is, is bezoek/bezichtiging van harte welkom. Een scorebord laat zien wat het aantal QSO’s is en het aantal landen wat is gewerkt.

Kijk voor informatie over de Blokhuispoort hier

Een prachtidee!

Nu alleen nog de uitvoering. Fokko – PA3FWZ is bezig met een aantal mensen om e.e.a. technisch te realiseren en dat komt natuurlijk piekfijn voor elkaar. In de ontvangstruimte, waar ook de balie van de Kulturele Haadstêd en van de VVV is gevestigd, is een hoek voor ons beschikbaar gesteld. Daar wordt een radiostation ingericht, daar is promotiemateriaal beschikbaar, er staat een koffie-automaat. Allemaal voorwaarden om een goedlopend station in de lucht te brengen. Het station moet alleen nog even bemenst worden, een kleinigheid….

Op een zo’n aantrekkelijke locatie onze hobby bedrijven is natuurlijk een feestje en daar kunnen we allemaal aan meedoen. Als het zover is hoef je je alleen maar aan te melden om te kunnen gaan zitten werken met een uiterst aantrekkelijke call. We laten wel weten wanneer je aan de gang kunt…… en waarmee, en hoe en wat.

Trappelen van ongeduld? Prima, meld je dan hier vast aan…….