2018 calls

Niet iedere in Friesland woonachtige zendamateur zal zich aangesproken voelen om de verantwoording op zich te nemen  om een stedencall in de lucht te brengen, met alles wat daar bij komt kijken. Maar de belangstelling in de DX-wereld voor speciale roepnamen is groot en u zult verbaasd zijn over de drukte die kan ontstaan wanneer u met een speciale roepnaam in de lucht komt.

Daarom zouden we het toejuichen als u een periode in het jaar 2018 met een persoonlijke speciale roepnaam in de lucht komt. Door het cijfer in uw call tijdelijk te vervangen door 2018 kunt u zich “populair”  maken (bijv. PA2018MBD) en tegelijk in de QSO’s de doelstellingen duidelijk maken. Deze verbindingen tellen niet mee voor de Marathon, maar de belangstelling wordt daardoor wel extra aangewakkerd.

Hoogstwaarschijnlijk zijn er bij u in buurt in 2018 culturele activiteiten in het kader van KH2018. Wellicht een leuke aanleiding om een portabel of mobiel station met die speciale roepnaam in de lucht te brengen. Een extra stimulans misschien….? ATV?

Een speciale roepnaam kunt u eenvoudig aanvragen bij het AT (kan on-line via www.agentschaptelecom.nl ), is gratis en geldig voor 28 dagen.